Mikulášania ju spropagovali jedinečným podujatím SLÁVNOSTI LIPTOVSKEJ BRYNDZE, ktoré sa uskutočnilo pri príležitosti Roku remesla.
V centre Liptovského Mikuláša v sobotu, na svätého Mitra, návštevníci videli folklórne súbory z celého Liptova, ukážky výroby liptovskej bryndze aj s jej ochutnávkou, ovečky a ochutnať mohli baraní guláš z 1000 litrového kotlíka, bryndzové halušky, pečenú švábku s bryndzovým dipom či droby.
Zástupcovia mesta, Občianskeho združenia Bačova cesta a Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky podpísali počas slávností deklaráciu vzájomnej spolupráce.
Liptov je výrobou stopercentnej ovčej bryndze známy storočia. V minulosti ju dokonca obchodníci vozili ako poklad až do Viedne alebo do Budapešti. V súčasnosti sa však veľmi často do bryndze pridáva aj kravský syr, preto sa vedenie mesta Liptovský Mikuláš a OZ Bačova cesta rozhodli tú našu výnimočnú, zdravú, stopercentne ovčiu bryndzu spropagovať.