Foto: Žilinský Samosprávny Kraj

Na Hotelovej akadémii v Žiline sa uskutočnila prestížna súťaž Žilinská gastronomická jeseň 2024

V priestoroch Hotelovej akadémie v Žiline sa včera, 24. októbra, konala za účasti podpredsedu ŽSK Petra Webera celoslovenská študentská gastro súťaž Žilinská gastronomická jeseň. 🍽️

V kategórií kuchár bola úloha príprava dvojchodového menu,

v kategórií cukrár príprava tanierových dezertov,

a v kategórií pekár príprava domáceho chleba.

Na škole sme privítali talentovaných študentov z Prešova, Vysokých Tatier, Liptovského Mikuláša, Ružomberka, Čadce, Žiliny, Púchova, Prievidze, Krupiny, Zvolena, Lučenca, Banskej Bystrice, Piešťan, ale i zo zahraničia a to z Turecka a Českej republiky.

Certifikovaná komisia na čele s predsedníčkou klubu cukrárov SZKC Jozefínou Zaukolcovou hodnotila originalitu, kreativitu, precíznosť, technologické postupy, hygienu, prezentáciu, no hlavne chuť pripravovaných výrobkov.

Víťazi v kategórií kuchár: 🥇 1. miesto – Viktória Orolinová, SOŠ hotelová Vysoká Tatry

🥈 2. miesto – Sofia Vecchio, HA Žilina

🥉 3. miesto – Timotej Ryban, HA Piešťany

Víťazi v kategórií cukrár: 🥇 1. miesto – Katarína Kalníková, Terézia Šošková, SOŠO a S, Púchov

🥈 2. miesto – Soňa Horníková, HA Žilina

🥉 3. miesto – Zuzana Kuracinová a Sofia Baďová, Spojená Škola Ružomberok

Víťazi v kategórií pekár: 🥇 1. miesto – Lara Mia Belušová, SOŠO a S Prievidza

🥈 2. miesto – Adam Janiš, HA Piešťany

🥉 3. miesto – Sofia Plevová, HA Žilina

Absolútnym víťazom sa stala študentka Viktória Orolinová zo SOŠ hotelovej, Vysoké Tatry.

Víťazom srdečne blahoželáme.

Súťaž organizovala Hotelová akadémia v Žiline v spolupráci so Žilinským klubom kuchárov a cukrárov s aktívnou podporou partnerov a sponzorov pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

#zsk#žilinskýkraj#zilinskykraj#zilinskazupa#zakraj#zilinaregion

Podobné príspevky