V priestoroch Hotelovej akadémie v Žiline sa včera, 24. októbra, konala za účasti podpredsedu ŽSK Petra Webera celoslovenská študentská gastro súťaž Žilinská gastronomická jeseň.
V kategórií kuchár bola úloha príprava dvojchodového menu,
v kategórií cukrár príprava tanierových dezertov,
a v kategórií pekár príprava domáceho chleba.
Na škole sme privítali talentovaných študentov z Prešova, Vysokých Tatier, Liptovského Mikuláša, Ružomberka, Čadce, Žiliny, Púchova, Prievidze, Krupiny, Zvolena, Lučenca, Banskej Bystrice, Piešťan, ale i zo zahraničia a to z Turecka a Českej republiky.
Certifikovaná komisia na čele s predsedníčkou klubu cukrárov SZKC Jozefínou Zaukolcovou hodnotila originalitu, kreativitu, precíznosť, technologické postupy, hygienu, prezentáciu, no hlavne chuť pripravovaných výrobkov.
Víťazi v kategórií kuchár: 1. miesto – Viktória Orolinová, SOŠ hotelová Vysoká Tatry
2. miesto – Sofia Vecchio, HA Žilina
3. miesto – Timotej Ryban, HA Piešťany
Víťazi v kategórií cukrár: 1. miesto – Katarína Kalníková, Terézia Šošková, SOŠO a S, Púchov
2. miesto – Soňa Horníková, HA Žilina
3. miesto – Zuzana Kuracinová a Sofia Baďová, Spojená Škola Ružomberok
Víťazi v kategórií pekár: 1. miesto – Lara Mia Belušová, SOŠO a S Prievidza
2. miesto – Adam Janiš, HA Piešťany
3. miesto – Sofia Plevová, HA Žilina
Absolútnym víťazom sa stala študentka Viktória Orolinová zo SOŠ hotelovej, Vysoké Tatry.
Víťazom srdečne blahoželáme.
Súťaž organizovala Hotelová akadémia v Žiline v spolupráci so Žilinským klubom kuchárov a cukrárov s aktívnou podporou partnerov a sponzorov pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.
#zsk#žilinskýkraj#zilinskykraj#zilinskazupa#zakraj#zilinaregion