Foto: Mesto Ružomberok

V Ružomberku bude patriť „Deň povedomia o rakovine prsníka“. Radnicu vysvietia na ružovo

Centrum Ružomberka (križovatka ulíc Mostová a Podhora – pri vajci) bude zajtra v utorok 15. októbra 2024 od 10.00 do 14.00 hod. patriť akcii SPOLU MÔŽEME NIEČO ZMENIŤ pri príležitosti Dňa povedomia o rakovine prsníka.

Jej cieľom je šíriť povedomie o rakovine prsníka a tiež informácie o dôležitej prevencii. K dispozícii bude aj maketa prsníka, na ktorej sa bude dať naučiť správna technika kontroly. Zabúdať netreba ani na fakt, že rakovina prsníka sa týka aj mužov.

Na 15.30 hod. je naplánovaný symbolický pochod od Fakulty zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku do Kostola sv. Ondreja, kde bude svätá omša. O 15.30 hod sa rozsvieti na ružovo aj mestský úrad.

Organizátorom akcie je Ústredná vojenská nemocnica SNP – Fakultná nemocnica Ružomberok (ÚVN SNP – FN) v spolupráci s Fakultou zdravotníctva KU, OZ Amazonky a spoločnosť AVON.

BUDE VÁS ZAUJÍMAŤ:

Aj v ÚVN SNP – FN je špičkové Mamografické pracovisko, v ktorom dokážu rakovinu prsníka odhaliť v štádiu, kedy je možné ju ešte úspešne liečiť.

Viac informácií o téme nájdete tu: https://lnk.sk/syvy alebo tu: https://lnk.sk/fle7. Vyšetrenie prsníkov (mamografia) v ÚVN Ružomberok: https://lnk.sk/bjhq. 🔗Objednať sa môžete aj online: https://lnk.sk/efoo.

Mimochodom, ružomberská mamografia oslavuje práve v tomto roku piate výročie od vzniku.

Podobné príspevky