Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš prichystal pre domácnosti veľkoobjemové kontajnery

Môžete vypratávať domácnosti, mesto L. Mikuláš rozmiestni veľkoobjemové kontajnery. Staré koberce, nábytok, sedačky či okná a dvere. To všetko môžete bezplatne vyhodiť do jedného z 19 veľkoobjemových kontajnerov, ktoré budú v polovici októbra rozmiestnené po celom meste.

Naplánujte si podľa toho jesenné upratovanie svojich domácností či pivníc, zber objemného a biologicky rozložiteľného zeleného odpadu bude 𝟏𝟒. 𝐚 𝟏𝟓. 𝐨𝐤𝐭ó𝐛𝐫𝐚.

Veľký nábytok rozoberte. Objemný odpad je pred vyhodením dôležité rozobrať na menšie časti, aby zaberal čo najmenej miesta.

Všetky kontajnery bude radnica monitorovať a priebežne vyprázdňovať. „Do kontajnerov sa nesmú vyhadzovať pneumatiky, elektroodpad, stavebný alebo nebezpečný odpad,“ upozornila vedúca oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva Mária Lošonská.

Konáre ukladajte vedľa. Počas jesenného upratovania sa môžu Mikulášania zbavovať aj konárov z údržby záhrad, ktoré však nesmú ukladať do veľkoobjemových kontajnerov, ale vedľa nich, nakoľko sú následne drvené a drevná štiepka zhodnocovaná pri údržbe verejnej zelene.

Podobné príspevky