Foto: financnasprava.sk

Páchatelia prevážali 20 ton sušeného tabaku v kamióne. Škoda na spotrebnej dani dosahuje 2,857 mil. eur

Viac ako 20 ton nelegálneho sušeného tabaku zabavili príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚ FS) v kamióne a skladovacej hale v obci Oravská Jasenica. Škoda na spotrebnej dani dosahuje 2.857.000 eur. TASR o tom v utorok informoval hovorca FS Daniel Súkup.

Akciu „Distribútor“ pripravili v spolupráci s kolegami z Poľska. Zastavili v rámci nej kamión, ktorý bol celý naložený škatuľami plnými sušeného tabaku. Následne robili prehliadku skladovacej haly, v ktorej našli naložené ďalšie škatule. „Celkovo bolo v rámci akcie zaistených 114 škatúľ naplnených sušeným tabakom o celkovej hmotnosti 20.554 kilogramov,“ vyčíslil Súkup.

Zadržali tiež dvoch mužov poľskej národnosti, jeden z nich kládol pri zadržiavaní aktívny odpor. Príslušníci museli použiť donucovacie prostriedky ako hmaty, chvaty, údery a varovné výstrely. Následnou lustráciou zistili, že ide o nebezpečnú osobu. „Muž bol viackrát hľadaný na národnej úrovni a v minulosti bol v Poľsku odsúdený za viacero trestných činov,“ priblížil hovorca.

Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu skrátenia dane a poistného, vyšetrovateľ FS zadržaným osobám vzniesol obvinenie a vzali ich do väzby. V prípade preukázania podozrení a dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody v rozsahu tri až desať rokov, uzavrel Súkup.

Podobné príspevky