Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia avizuje kontroly na cestách Žilinského kraja na pondelok 7. októbra. Zisťovanie alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov nemotorových vozidiel

Na cestách Žilinského kraja sa za deväť mesiacov tohto roka stalo 1230 dopravných nehôd, pri ktorých 20 ľudí prišlo o život a ďalších 111 utrpelo ťažké zranenia.

Polícia avizuje na pondelok 7. októbra celokrajskú osobitnú kontrolu na cestách Žilinského kraja. V skorých ranných hodinách sa policajti zamerajú na zisťovanie alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov nemotorových vozidiel. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Daniela Kocková.

Upozornila, že v záujme pozitívne ovplyvňovať cestnú premávku s cieľom zníženia počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví bude v októbri na cestách Žilinského kraja viac policajtov. „Do opatrení budú zapojení príslušníci služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície Policajného zboru,“ uviedla Kocková.

Poľa jej slov budú policajti vykonávať kontroly na miestach a v časoch, kde dochádza podľa analýz dopravno-bezpečnostnej situácie k dopravným nehodám s následkom na živote a zdraví. „Policajti sa zamerajú najmä na kontrolu tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd,“ dodala policajná hovorkyňa.

Na cestách Žilinského kraja sa za deväť mesiacov tohto roka stalo 1230 dopravných nehôd, pri ktorých 20 ľudí prišlo o život a ďalších 111 utrpelo ťažké zranenia. Medzi 20 smrteľnými obeťami boli siedmi motocyklisti, šiesti chodci a dvaja cyklisti.

Podobné príspevky