Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Ľudia bez domova zaplnili cez leto mestskú nocľaháreň viac ako obvykle. Dôvodom bola najčastejšie nepriaznivá sociálna situácia

𝐍𝐨𝐜𝐥̌𝐚há𝐫𝐞ň 𝐛𝐨𝐥𝐚 𝐯 𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐥𝐧š𝐢𝐚 ako obvykle, štandardu sa vymykal najmä júl. Podľa vedúcej Aleny Novajovskej prenocovali v mestskom zariadení okrem stálych klientov aj ľudia, ktorí nie sú obyvateľmi Liptovského Mikuláša, no krátkodobo sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.

Hneď po skončení posledných mrazov sa v mikulášskej nocľahárni priebežne pripravujú na ďalšiu zimu. Teplé zimné oblečenie, obuv či spodnú bielizeň od jari priebežne odkladajú do skladu.

„Ak je možnosť odkladáme aj trvanlivé potraviny, ktoré v prípade potreby odovzdávame ubytovaným klientom. Zabezpečujeme nevyhnutné lieky proti horúčke a proti bolesti,“ vymenovala Novajovská.

Pre klientov nedávno nakúpili nové vybavenie, k dispozícii majú novú práčku, prenosné elektrické ohrievače, uzamykateľné skrinky, paplóny, vankúše, posteľnú bielizeň, osušky, veľkokapacitný sušiak na bielizeň či matrac.

#mestoprevsetkych#noclaharen#ludiabezdomova

Podobné príspevky