Jozef Augustín, Patrik Groma. Foto: Koláž Moja žilina

Novým poslancom zastupiteľstva Žilinského kraja sa stal Jozef Augustín. Abdikujúci Groma v poslaneckom zbore zastupoval žilinský volebný obvod

Novým poslancom zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa stal Jozef Augustín. V 57-člennom poslaneckom zbore nahradil Patrika Gromu, ktorý sa poslaneckého mandátu vzdal začiatkom júla. Augustín zložil poslanecký sľub v úvode pondelkového rokovania zastupiteľstva. Zároveň bol zvolený za člena finančnej komisie.

Abdikujúci Groma v poslaneckom zbore zastupoval žilinský volebný obvod. Jeho nástupca obsadil uvoľnený mandát z pozície prvého náhradníka. V predvlaňajších voľbách dostal od voličov 5657 hlasov a na zvolenie mu chýbalo 15 hlasov. V komunálnej politike nie je nováčikom, keďže pôsobí ako poslanec v žilinskom mestskom zastupiteľstve.

Nástup Augustína do funkcie je v poradí druhou poslaneckou zmenou v zastupiteľstve ŽSK v aktuálnom volebnom období, začiatkom tohto roka nahradila zosnulého Štefana Kristofčáka primátorka Trstenej Magdaléna Zmarzláková.

Podobné príspevky