Foto: Mesto Žilina

Dnes zasadá Mestské zastupiteľstvo v Žiline. Poslanci rokujú o majetkovej dohode mesta s podnikateľom G. Trabelssiem. Poslanec Cibulka argumentuje nevýhodnosťou tejto dohody pre mesto. Poslanec Karol Čepec hovorí o ukončení agónie v Žiline

Priamy prenos z rokovania mestských poslancov môžete sledovať.

Materiál k jednotlivým bodom rokovania nájdete tu: http://zilina.sk/…/13-zasadnutie-mestskeho…/

Poslanci, ktorí od začiatku návrhu odporujú, opäť zopakovali, že nemali dostatok času a informácií na prijatie tak dôležitého rozhodnutia.

Nadväzovali predovšetkým na diskusiu z úvodu zasadnutia, kde sa spomínal krátky čas na nahliadnutie do rozsudku prvostupňového súdu, ktorý zamietol žalobu o vystúpenie mesta zo Žilinskej parkovacej spoločnosti. 

Poslanci pokračujú v diskusii k návrhu bodu k zámene majetku mesta Žilina so súkromným podnikateľom Georgom Trabelssiem. Poslanec Peter Cibulka argumentuje nevýhodnosťou tejto dohody pre mesto. Podľa poslanca mesto Žilina nekonalo vtedy, keď sa prelieval majetok zo Žilinskej parkovacej spoločnosti do Šport parku s.r.o.

V diskusii vystúpil aj poslanec Randa, ktorý vysvetlil, že nikto nespochybňuje snahu mesta získať naspäť Karpatskú. Nepáči sa mu však nerovný meter, ktorý radnica využíva. Zatiaľ čo vymáha svoje nároky od obyčajných občanov či menších spoločností, nechce sa rovnako postaviť k veľkému majetku, ktorý má v Trabelssieho spoločnosti. Má pocit, že vedenie mesta chce zatvoriť oči a pohnúť sa ďalej, pretože mu chýba dôslednosť a odvaha riešiť tento spor.

Poslanec Karol Čepec hovorí o ukončení agónie v Žiline. Rokovanie pokračuje. Výsledok z tohto dôležitého hlasovania Vám prinesieme po ukončení rokovania zastupiteľstva v Žiline.

Podobné príspevky