Foto: Peter Cibulka

Podľa poslanca Petra Cibulku Žilina príde o 5,3 mil. eur. Na vine sú podľa neho Peter Fiabáne, Ivan Harman a George Trabelssie

„Primátor Žiliny predkladá materiál, na základe ktorého Žilina definitívne príde o svoj podiel v Žilinskej parkovacej spoločnosti (ŽPS) v hodnote približne 5,3 milióna eur,“ povedal poslanec Peter Cibulka. Podľa neho je primátor Žiliny za celý tento proces osobne aj politicky spoluzodpovedný svojím konaním v nedávnej minulosti.

V roku 2007 bol v ako poslanec lídrom klubu SDKÚ, ktorý zabezpečoval prijatie uznesení primátora Harmana. V roku 2007 bolo prijaté Memorandum o spolupráci medzi Mestom Žilina a spoločnosťami G. Trabelssieho. Na základe tohto uznesenia občania Žiliny svojimi daňami vložili 5,3 milióna eur do Žilinskej parkovacej spoločnosti – spoločnej s.r.o. Mesta Žilina a Trabelssieho.

Primátor Harman zároveň uzatvoril Spoločenskú zmluvu tejto spoločnosti tak, že v nej o všetkom rozhodoval G. Trabelssie.

„Čiže Žilinčania tam v zastúpení politikov ako I. Harman a P. Fiabáne vložili tieto milióny a potom napríklad pozemok na Karpatskej, aby si ho potom Trabelssie mohol presunúť na iné svoje spoločnosti,“ povedal Peter Cibulka.

Ten si napríklad v roku 2014 odsúhlasil predaj parkovacieho domu v Obchodnom centre Mirage na svoju firmuSIRS Devepolment, a.s. (kupujúci a súčasne spoločník ŽPS, s.r.o.), čo mu umožnili stanovy zmluvy uzatvorenú mestom pod vedením I. Harmana. Tiež následne požičal svojej ďalšej firme Športpark peniaze 5,7 milióna eur, ktoré mohla mať Žilinská parkovacia spoločnost práve z predaja tohto parkovacieho domu. Celé to pôsobí ako caruselový podvod, ktorý majú zavŕšiť poslanci svojím hlasovaním. Ak nejakého poslanca poznáte, zazdieľajte mu tento príspevok a spýtajte sa ho na to.

Podľa neho (Petra Cibulku) teraz Peter Fiabáne tvrdí, že Mesto sa k týmto peniazom nemôže dostať inak ako pre Mesto nevýhodnou zámenou. Za náš podiel 5 300 000 eur máme dostať pozemok na Karpatskej, ktorý má patriť aj tak Mestu Žilina za 1 Sk a rozostavanú konštrukciu na tomto pozemku, ktorú znalec teraz ocenil na 1.116.402,20,-Eur. Áno – toto sa má udiať – viac ako 5 miliónov eur chce Peter Fiabáne vymeniť za milión eur.

Len ešte zabúda dodať, že Mesto sa nemôže k svojmu majetku dlho dostať prirodzenou cestou vďaka tomu, že spolu s I. Harmanom takto politicky zabezpečili nastavenie vzájomných vzťahov v ŽPS tak, aby si mohol G. Trabelssie presúvať milióny daňových poplatníkov ako sa mu zachce.

Peter Fiabáne zároveň od roku 2018 nevykonal žiadne kroky na to, aby zabezpečil financie Mesta Žiliny – teda tých 5,3 milióna eur, ktoré v roku 2007 poslanci vložili do ŽPS a ktoré boli v roku 2015 vyvedené zo ŽPS do Trabelssieho spoločnosti Športpark. Peter Fiabáne mal od roku 2018 vykonať všetky kroky, ktorými by zabezpečil tento majetok Mesta Žiliny, ale neurobil tak.

„Je neuveriteľné, že tieto miliónové dealy neboli nikdy vyšetrené napriek tomu, že na základe môjho oznámenia to odporučila aj Špeciálna prokuratúra. Ak tento návrh prejde, bude musieť byť podané komplexné trestné oznámenie,“ dokončil poslanec Cibulka.

Podobné príspevky