Foto: https://www.regionkysuce.sk/

Vedenie mesta Čadca dnes na pôde mestského úradu zvolalo protipovodňovú komisiu

Aktuálne predpovede neveštia nič dobré – očakávame príchod mohutných dažďov

Do našej oblasti sa rúti extrémne nebezpečné počasie. Ak sa aktuálne predpovede naplnia, mohutné dažde začnú už vo štvrtok a pokračovať majú až do nedele. Okrem mohutného dažďa naše územie zasiahne aj silný vietor.

Mnohí začínajú mať obrovský strach z toho, čo nastane.

Vedenie mesta Čadca dnes na pôde mestského úradu zvolalo protipovodňovú komisiu mesta Čadca. Nechceme podceniť situáciu a chceme byť pripravení tak, aby nás dopady po zrážkach a povodniach zasiahli čo najmenej.

Predmetom stretnutia bola aj aktuálna pripravenosť zložiek záchranného zboru ako aj organizácií mesta. Opatrnosť je namieste a v Čadci budú pozorne monitorovať nové verzie predpovedí i reálne zrážky v teréne.Bezpečnosť občanov, ako aj ochrana zdravia a majetku je pre vedenie na prvom mieste.

Povodne sú v našej oblasti isté a teraz zostáva len dúfať, že to nebude najhoršie.V rámci mesta sa vyšpecifikovali krízové scenáre a už zajtra budú príslušníci Mestskej polície a DHZ Čadca prechádzať rizikové miesta, ktoré nám už v minulosti ukázali, kde voda narobí najväčšie škody.

Najúčinnejšou ochranou je prevencia.

Ak bývate v povodňovom území, mali by ste sa na možnú povodeň pripraviť už vopred. Zamyslite sa, aké nebezpečenstvo z hľadiska povodne by vás mohlo postihnúť, ako vzdialený je váš dom od rieky, potoka a ako vysoko nad úrovňou koryta. Skúste odhadnúť možný smer hlavného náporu vody a zraniteľné miesta.

CHRÁŇTE PREDOVŠETKÝM ZDRAVIE, AŽ POTOM MAJETOK

Keď už nastane situácia, že váš domov ohrozuje povodňová voda, urobte rýchlo nevyhnutné opatrenia a volajte:

112 alebo

Mestskú polícia Čadca 159.

Pamätajte aj na pomoc susedom, starším, bezvládnym a deťom, nezabudnite ani na domáce zvieratá. Nepodliehajte panike, vedzte, že v núdzi nezostávate sami, že prvá pomoc k vám prichádza hneď, keď je to len trochu možné.

Buďte opatrní a dbajte o bezpečnosť seba aj svojho okolia.Majte na pamäti, že najvyššiu hodnotu má život, až potom majetok.

Podobné príspevky