Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V žilinskej nemocnici zavádzajú moderný spinálny systém

Inovatívne metódy a najmodernejšie liečebné postupy nie sú nášmu oddeleniu pediatrickej ortopédie a spondylochirurgie rozhodne cudzie Špičkové pracovisko pod vedením pána primára MUDr. Juraja Popluhára, PhD., MBA 🔝 prichádza ako prvé na Slovensku s ďalšou perfektnou novinkou.

Žilinskí odborníci zavádzajú do praxe moderný spinálny systém, ktorý premiérovo použili u 18-ročného pacienta s deformitou chrbtice v predozadnom, takzvanom sagitálnom smere (tzv. Morbus Scheuermann).

Systém Vitality/Vital sa skladá z rôznych chrbticových tyčí, pedikulárnych skrutiek, háčikov a konektorov , ktoré umožňujú stabilizáciu chrbtice počas vývoja pevnej spinálnej fúzie s kostným štepom. Každý dizajn je prispôsobený anatómii pacienta, pričom ošetrovanie deformít chrbtice je oveľa efektívnejšie a bezpečnejšie.

Doplníme, že systém bol vyvinutý na základe skúseností a pripomienok špičkových spondylochirurgov z celého sveta a svoje postrehy z praxe poskytli aj odborníci zo žilinskej nemocnice.

Zavedenie nového spinálneho systému je ďalším dôležitým krokom v našom úsilí poskytovať slovenským pacientom starostlivosť na najvyššej možnej úrovni a sme úprimne hrdí na to, že môžeme zlepšovať kvalitu ich života.

Za špičkový operačný výkon ĎAKUJEME operačnému tímu v zložení operatéri MUDr. Juraj Popluhár, PhD., MBA, MUDr. Karol Šafek, operačné sestry Mgr. Monika Mráziková, Lýdia Máliková, Bc. Tatiana Sláviková, lekár anestéziológ MUDr. Radovan Mucha, sestra anestézy Mgr. Katarína Žáčková, rádiologická technička Martina Chabrečková a sanitár Róbert Gacho.

Podobné príspevky