Foto: TASR - Lukáš Mužla (úprava regióny.sk)

Slovenská POŠTA upozorňuje na veľké OBMEDZENIE služieb! Na celé týždne zasiahne až desiatky miest

Slovenská pošta modernizuje svoje služby, v dôsledku čoho dôjde k obmedzeniam. Tie sa budú týkať BalíkoBOXov. Počas najbližších dní a týždňov totiž nebudú vo vybraných lokalitách dostupné ich služby.


Slovenská pošta začína s inováciou siete BalíkoBOXov, s cieľom zvýšiť komfort zákazníkov. Ako informuje hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi, až 72 BalíkoBOXov dostane úplne nový informačný systém, ktorý umožní okrem výdaja aj podaj zásielok. To si ale vyžiada obmedzenie prístupnosti týchto 72 BalíkoBOXov.

„Zákazníci si od 31. augusta nebudú môcť objednať zásielky do uvedených schránok, výdaj zásielok v nich bude fungovať do 9. septembra. Po 9. septembri sa 72 BalíkoBOXov odstaví z prevádzky, aby sme mohli inštalovať nový informačný systém,“ informuje hovorca pošty. Ako tiež dodal, BalíkoBOXy s novým systémom začnú postupne nabiehať do prevádzky od polovice septembra do polovice októbra.

Boxy modernizuje, pridá funkcieSlovenská pošta aktuálne prevádzkuje 236 BalíkoBOXov, pričom už 81 z nich má aj nový informačný systém. Do konca tohto roka čaká modernizácia aj všetky zvyšné boxy. Modernizácia prinesie nasledovné výhody:podaj zásielok predplatených cez elektronický podací hárok,možnosť vrátenia zásielky,prehľadnejší výber zásielok.Slovenská pošta uvádza, že myslí aj na našu planétu a preto pri starších boxoch ruší výdaj tlačenej formy potvrdenia. Tá príde zákazníkom elektronicky do mailovej schránky.

Informácie o tom, ktoré BalíkoBOXy sú aktuálne v prevádzke, nájdete v mobilnej aplikácii Pošta v časti Pobočky. V zozname všetkých BalíkoBOXov svieti pri 72 z nich, že sú zatvorené. Ide napríklad o tieto lokality:

Bratislava, Jána Kostru (Kraj)Bratislava, Pri Hrubej Lúke (Dubrawa)Bratislava, Saratovská (Lidl)Stupava, Hlavná (Billa)Malacky, Brnianska (Kaufland)Rovinka, City ParkSenec, BratislavskáTrnava, OC MaxGalanta, KodályaPiešťany, A. Trajana (Kaufland)Čadca, Nám. SlobodyTrenčín, Gen. Svobodu (OC Južianka)Michalovce, Sobranecká (Tesco)Nitra, Hviezdoslavova trieda (Kaufland)Žilina, Košická cesta (Tesco)Košice, Americká trieda (Billa)Banská Bystrica, Zvolenská cesta (Tesco)V mobilnej aplikácii môžete jednoducho zistiť, či sa zatvorenie týka aj vášho obľúbeného BalíkoBOXu. Stačí medzi pobočkami nájsť danú lokalitu a uvidíte, či je daný box zatvorený alebo nie.

Podobné príspevky