Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilinská nemocnica otvorila úplne novú sonografickú ambulanciu

Na oddelení gynekológie a pôrodníctva pokračujú v potrebných zmenách, ktoré prispievajú k celkovému zefektívneniu prevádzky a skvalitňovaniu procesu vyšetrovania pacientiek.

Najnovšie na oddelení otvorili samostatnú sonografickú ambulanciu, ktorá poskytuje sono vyšetrenia, konzultácie či kontroly akéhokoľvek nefyziologického UZV nálezu, ktorý objavia gynekológovia na svojich ambulanciách. Sono pracovisko tiež slúži na skríningové UZV vyšetrenia budúcich mamičiek (okrem 1. trimestrálneho skríningu).

Prevádzka ambulancie je zabezpečená atestovaným lekárom a objednávanie sa na vyšetrenie potrebné nie je. Pacientky sú prijímané ihneď, respektíve podľa poradia. Nová sonografická ambulancia sa nachádza v monobloku L na 3. poschodí a je k dispozícii každý pracovný deň od 9.00 hod. do 14.00 hod.

Taktiež by sme chceli pripomenúť druhú zmenu, ktorou je možnosť online objednávania do príjmovej gynekologickej i tehotenskej ambulancie na konkrétny čas. Túto možnosť sme zaviedli pre zefektívnenie prevádzky obidvoch ambulancií a zamedzenie tvorby čakacích dôb.

Objednávanie funguje prostredníctvom webovej stránky www.objednatvysetrenie.sk. Pokiaľ ide o vyšetrenie v príjmovej gynekologickej ambulancii (operácie, zákroky, konzultácie atď.), do vyhľadávača je potrebné zadať meno primára oddelenia gynekológie a pôrodníctva. MUDr. Ladislav Tomša.

Ak ide o absolvovanie vyšetrenia v ambulancii pre graviditu, ktorá slúži na registráciu tehotných žien v 36. týždni, do vyhľadávača je potrebné zadať meno lekárky. MUDr. Monika Bátorová. Samozrejme, obidve ambulancie prijímajú v prípade potreby aj akútne pacientky.

Podobné príspevky