Foto: Mestská polícia v Žiline

Rušný víkend pre Mestskú políciu v Žiline. Násilný syn, zranená osoba aj kontrola cyklistov

V nočných hodinách bol prijatý telefonický oznam staršej ženy, ohľadom syna, ktorým bola fyzicky napadnutá. Hliadkou bol na mieste zistený 53 ročný muž javiaci známky požitia alkoholu, ktorý sa podľa oznamovateľky taktiež vyhrážal jej smrťou.

Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bola na miesto privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá si riešenie prevzala.

V nedeľu popoludní v súčinnosti s hliadkou Policajného zboru bola poskytnutá predlekárska pomoc 24 ročnej žene zo Senice, ktorá si na lavičke na Nám. A. Hlinku nožom s krátkou čepeľou spôsobila bodné zranenia v oblasti stehien. Po ošetrení bol monitorovaný stav zranenej ženy až do príchodu zdravotníkov, ktorí ju následne previezli do nemocnice. Dôvodom jej konania bola pravdepodobne opitosť a zdravotné problémy, ktorými žena trpí.

V rámci preventívnych aktivít hliadky MP kontrolujú miesta s výskytom kolíznych situácií chodec vs. cyklista, kolobežkár. Na Bulvári počas akcií vykonávaných príslušníčkami referátu prevencie bolo zistené, že nie všetci cyklisti dodržiavajú trasu novo vyznačeného cyklokoridoru a naďalej jazdia po chodníku (teda po pôvodnej trase). Počas opakovaných kontrol sa počet cyklistov nerešpektujúcich nové dopravné značenie znížil.

Celkovo bolo príslušníčkami referátu prevencie zistených 52 porušení u cyklistov a 2 porušenia kolobežkármi. V podchode železničnej stanice napriek jednoznačnému dopravnému značeniu sa našli takí cyklisti, či kolobežkári, ktorí nerešpektovali dopravné značenie a v krátkom úseku podchodu železničnej stanice jazdou ohrozovali cestujúcich. Ich odôvodnenia boli účelové, až detinské. Počas dvoch akcií bolo zaznamenaných celkom 27 porušení, z tohto počtu to bolo u 22 cyklistov a u 5 kolobežkárov.

Podobné príspevky