Foto: Slovenská správa ciest

Cestu I/18 pri Strečne uzatvorili do nedeľe 25. augusta do 19.00 hod. Nasledovať bude 12 dní bez obmedzení

Počas víkendovej uzávery cesty môžu vodiči využívať obchádzkové trasy. Obchádzka pre osobnú dopravu je vedená po ceste II/583 cez Terchovú.

V sobotu o 7.00 h sa začala tretia zo siedmich plánovaných uzáver cesty I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou. Úplné vylúčenie dopravy na 36 hodín si vyžadujú sanačné práce na svahu nad kritickým úsekom cesty. Prejazd Strečnianskou úžinou bude opätovne možný v nedeľu 25. augusta od 19.00 h.

Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch uzáver, ktoré v pracovných dňoch nahradilo obmedzenie premávky do jedného jazdného pruhu s reguláciou svetelnou signalizáciou, bude tentoraz nasledovať 12-dňové obdobie bez dopravných obmedzení. Až do 6. septembra bude úsek prejazdný obojsmerne, dôvodom je koniec letných prázdnin a oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania.

Počas víkendovej uzávery cesty môžu vodiči využívať obchádzkové trasy. Obchádzka pre osobnú dopravu je vedená po ceste II/583 cez Terchovú. Obchádzka pre nákladnú dopravu medzi Žilinou a Martinom je vedená cez Rajeckú dolinu po ceste I/64 na horský priechod Fačkov a horský priechod Vyšehradné. Pre nákladnú tranzitnú dopravu v smere západ – východ bude odklon na diaľničnej križovatke Trnava a ďalej po R1 na Zvolen.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra. Ďalšie úplné uzávery úseku cesty I/18 sú naplánované na 7. – 8. septembra, 14. – 15. septembra, 21. – 22. septembra a 28. – 29. septembra.

Podobné príspevky