Foto: noviny.sk

Tragédia na Horehroní: Chovateľa zabila puma

V Jasení v breznianskom okrese prišiel o život 63-ročný muž. Išlo o majiteľa kontaktnej ZOO. Napadla ho jedna zo šeliem, ktorú na pozemku choval. Podľa prvotných informácií TV JOJ išlo o leoparda, no podľa najnovších zistení ide o pumu. Puma mu spôsobila zranenia nezlučiteľné so životom.

Ulicu v Jasení uzavreli v noci policajti. Na jej konci sídli kontaktná zoologická záhrada, kde majiteľ choval viacero zvierat, okrem šeliem napríklad aj opice či rôzne plemená psov. Koniec ulice ohradili policajti páskami, do blízkosti zoo nikoho nepustili. Dostali sa tam iba majitelia rodinných domov.

V areáli zoo bol rodinný dom, kde majiteľ aj býval a staral sa o zvieratá. Susedia ho počas dňa údajne nevideli. Neskoro večer našli jeho bezvládne telo. Podľa informácií z miesta nešťastia ho mala napadnúť jedna zo šeliem, ktoré choval. Puma mu spôsobila smrteľné zranenia.

Foto: noviny.sk

​Obhliadajúci lekár mohol skonštatovať už iba jeho smrť. Susedov táto informácia šokovala. „Mal to dosť dlho. To bola otázka času, kedy sa nešťastie stane,“ konštatovala suseda. „On tam mal šelmy aj psov, bol na to sám a nemal to zaistené,“ vyjadril sa ďalší zo susedov.

Okolnosti tragédie vyšetruje polícia. Na mieste boli dlho do noci kriminalisti z Brezna, ktorí na prípade pracujú, stopy na mieste tragédie zaisťoval policajný technik. Na miesto prišiel aj veterinár.

Podobné príspevky