Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V žilinskej nemocnici vyskúšali premiérovo nový pôrodný gauč

Len nedávno sme vás informovali o novinke v podobe pôrodného gauča a aktuálne sa už v nemocnici môžu tešiť z prvého pôrodu. Gauč si vybrala maminka Andrea, ktorá na ňom porodila synčeka Tomáška.

Ochotný a vyškolený personál oddelenia gynekológie a pôrodníctva vždy informuje rodičky o pôrodnom gauči a benefitoch, ktoré ponúka. Pani Andrea dostala podrobné informácie , ktoré ju presvedčili, že takýto druh pôrodu je pre ňu správna voľba. O svojej skúsenosti nám v krátkosti aj porozprávala.

„Pán doktor na príjmovej ambulancii mi vysvetlil benefity, ktoré pôrodný gauč ponúka, a rozhodla som sa rodiť práve na ňom. Poloha sa mi zdala prirodzenejšia ako pri klasickom pôrode. Keďže mi začali silnieť kontrakcie, išli sme rovno na sálu.

Personál bol veľmi ústretový a všetko mi vysvetlil. Ako budem rodiť, ako ma bude polohovať či rozkladať gauč. Pôrod sa rozbehol veľmi rýchlo a museli sme ísť rovno “na vec”. Všetko išlo bez komplikácií a zdravotníci presne vedeli, čo majú robiť.

Pre mňa to bol druhý pôrod a opäť nová skúsenosť. Teraz viem porovnať klasický pôrod a ten na gauči. Musím priznať, že to bolo pre mňa oveľa prirodzenejšie a pohodlnejšie. Ešte raz by som sa chcela poďakovať celému personálu za ich prístup. Za mňa len pozitívna skúsenosť,“ ozrejmila mamička Andrea.

Podobné príspevky