Ilustračná fotka. Výstavba časti nového oplotenia na cintoríne v Krásne nad Kysucou, 2022. Foto: Mesto Krásno nad Kysucou

Mestský cintorín v Krásne nad Kysucou sa dočká nového oplotenia. Mesto ho chce stihnúť postaviť do Sviatku všetkých svätých – Dušičiek

V súčasnosti prebiehajú stavebné práce na mestskom cintoríne, ktorý bude mať nové, modernejšie a účelnejšie oplotenie.

Najviac pozostalých prichádza na mestský cintorín práve na sviatok Všetkých svätých, ale o cintorín je potrebné sa starať počas celého roka. Po vybudovaní kolumbária, ktoré sa rýchlo zapĺňa, chodníkoch, oplotenia z južnej strany a iných prác, mesto tento rok pristúpilo k ďalšej investícii.

Do sviatku „Dušičiek“ chceme vybudovať pri cintoríne nové oplotenie od hlavnej cesty. Plot bude vzhľadom na tesnú blízkosť rodinných domov celobetónový a neprehľadný.

Tuje, ktoré boli nasadené blízko hrobových miest, sa už nedali udržiavať a časté sťažnosti majiteľov hrobových miest sme museli radikálne riešiť. Jediným možným riešením, aby sa rozrastajúce konáre ale najmä korene starých tují, ktoré boli vysadené v tesnej blízkosti hrobov, bol ich výrez a výstavba nového oplotenia.

Dúfame, že sa podarí tento vážny problém vyriešiť k spokojnosti všetkých pozostalých, ktorí v tejto časti cintorína majú pochovaných svojich zosnulých. Veríme, že nový plot bude spĺňať svoju funkciu i pre ostatných obyvateľov mesta a cestujúcich, ktorí prechádzajú okolo cintorína.

Podobné príspevky