Foto: Polícia Žilinský kraj

Žilinská polícia za uplynulý víkend eviduje tri skutky vlámania do rodinných domov

V dvoch prípadoch vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie za prečin porušovanie domovej slobody, za prečin krádež a poškodzovania cudzej veci.

V treťom prípade sa páchateľ, (resp. páchatelia) nedostal do domu a prípad evidujeme ako priestupok proti majetku. Na všetkých prípadoch intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia skutkov.

Počas dlhodobej neprítomnosti v bytoch a domoch – hlavne počas dovolenkového obdobia, odporúčame: bytom a rodinným domom veľmi dobrú ochranu pred krádežami vlámaním poskytujú bezpečnostné dvere a elektronické zabezpečenie týchto objektov, cennosti si uschovajte v trezore – v bezpečnostných skrinkách, väčšie finančné čiastky nenechávajte doma, bezpečnejšie budú v bankovom ústave, požiadajte príbuzných, známych alebo susedov, aby vo vašej neprítomnosti pravidelne vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť obydlia, a aby venovali pozornosť okoliu, aby si všímali pohyb neznámych podozrivých osôb a oznámili to polícii, nezaťahujte okná, dávate tým na vedomie, že nie ste doma, hlavne keď sa dlho nemení poloha závesu, žalúzie…tiež odporúčame, aby ste zvážili uverejňovanie príspevkov na sociálnych sieťach a tým informovali, že váš dom – byt je práve ,,opustený,, Želáme vám peknú dovolenku a príjemný návrat domov.

Podobné príspevky