Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilinská nemocnica vymieňa staré zariadenia. Po desiatkach rokov doslúžil starý stôl

Predstavujeme vám nový prírastok v žilinskej nemocnici, špičkového pomocníka, alebo ešte inak „želiezko v ohni“ moderný operačný stôl. Nový krásavec bude slúžiť oddeleniu chirurgie.

Prioritou nemocnice je vysokokvalitná a bezpečná zdravotná starostlivosť o pacientov. Investície do modernizácie vybavenia sú preto kľúčové.

Oddelenie chirurgie disponuje 3 sálami s 3 operačnými stolmi. Posledný z trojice slúžil desiatky rokov, bol značne opotrebovaný a jeho technické možnosti nevyhovovali potrebám modernej medicíny.

Pôvodné zariadenie navyše ponúkalo iba základné nastavenia, ktoré neumožňovali potrebné napolohovanie pacientov, a realizáciu všetkých typov operácií. Operačné tímy na ňom zrealizovali ročne 800 až 1000 zákrokov.

Nový operačný stôl je vybavený najmodernejšími technológiami , vrátane elektrického polohovania a integrovaných senzorov, ktoré počas operácií zaručujú maximálnu bezpečnosť.

V prípade potreby tiež umožňuje rýchlu a efektívnu výmenu rôznych komponentov, akými sú napríklad gynekologické opory alebo RTG priehľadné dosky, čo zjednodušuje a urýchľuje priebeh zákrokov. Ďalším dôležitým benefitom je kompatibilita s aktuálnym prístrojovým vybavením nemocnice.

Čo poviete na túto novinku? Veríme, že sa vám pozdáva. Oddeleniu chirurgie želáme, aby pomocník dobre slúžil, minimálne tak dlho, ako jeho predchodca.

Foto:
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina
 

Podobné príspevky