Foto: Peter Fiabáne

Podľa primátora Žiliny je mesto stále v ťažkej finančnej situácii. Ako uviedol na sociálnej sieti, opravy komunikácií sa budú aj napriek tomu vykonávať

Aj napriek ťažšej finančnej situácii som rád, že sa podarilo vyčleniť finančné prostriedky na zrealizovanie opráv a žilinská samospráva postupne vymieňa asfaltový povrch na viacerých chodníkoch a cestách, “ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

S prácami začala ešte minulý týždeň a predpokladá sa, že potrvajú do konca októbra. Okrem opráv pracuje mesto aj na nových chodníkoch z dlažby. Jeden z nich prepája Námestie R. Marsinu a Bajzovu ulicu, no nový prístup pre chodcov pribudne na sídlisku Hájik cez chodník na ulici M. Bela.

Radnica začala s opravami ciest a chodníkov na žilinských sídliskách i v mestských častiach.

Pracovníci v tomto týždni dokončili asfaltovanie na Solinkách, kde sa realizovala oprava chodníkov na uliciach Jaseňová, Dubová a Borová okolo pieskoviska. Na Hájiku mesto opraví povrch na chodníku na konečnej zastávke mestskej hromadnej dopravy Stodolova a na Jedlíkovej ulici.

Na sídlisku Vlčince sa opravuje chodník na Tulskej ulici pri OSBD. Kompletná obnova je naplánovaná v Budatíne na Dlhej ulici.

Cesty a chodníky sa opravujú aj v mestských častiach Závodie (Školská ulica), Strážov (Czambelova ulica) a plánované sú aj práce na Rajeckej ulici.

Mesto v blízkej dobe začne s opravou prístupovej cesty k podchodu pod Rondlom, ktorý sa momentálne rekonštruuje. Ďalšou bude cesta vo vnútrobloku pri bytových domoch na Veľkej Okružnej. V pláne máme dohromady opraviť približne 10 000 m2 ciest a chodníkov. Práce budú sprevádzať menšie obmedzenia, ktoré budú vyznačené dopravným značením, preto prosíme Žilinčanov o trpezlivosť a pochopenie.

Foto: Peter Fiabáne

Podobné príspevky