Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilinská nemocnica získala nové prístrojové vybavenie na operačné sály

Pomáhajú pri menších, ale aj pri skutočne náročných operačných zákrokoch. Na viacerých oddeleniach žilinskej nemocnice pribudlo nové prístrojové vybavenie konkrétne nové elektrokoagulačné jednotky a motorové (vŕtacie) systémy

Na prvé počutie pomerne zložité názvy, no pomoc, ktorú tieto špičkové prístroje našim odborníkom poskytujú, je obrovská. Moderná technika zabezpečuje kvalitnejšiu a efektívnejšiu operačnú starostlivosť.

Elektrokoagulácia je lekársky postup, ktorý využíva elektrický prúd na cielenú deštrukciu tkaniva. Zariadenie je určené na chirurgické zákroky a využitie patrí do oblasti elektrochirurgie.

Elektrokoagulačné jednotky majú v sebe zakomponovanú sofistikovanú výbavu, ktorá pri operáciách výrazne minimalizuje poškodenia tkaniva a krvné straty.

Motorové (vŕtacie) systémy sú určené na ošetrenie kostí, hlavy či chrbtice. Nákup nového prístrojového vybavenia je pre nemocnicu dôležitou a nevyhnutnou investíciou, ktorá jednotlivým pracoviskám významne skvalitní a zefektívni ich činnosť. Mnohé prístroje bolo potrebné po rokoch vymeniť a niektoré i doplniť.

Moderná technika pribudla na oddeleniach pediatrickej ortopédie, ortopédie, chirurgie, úrazovej chirurgie, neurochirurgie, urológie, otorinolaryngológie a v gastroenterologickom centre.

Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Podobné príspevky