Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Do Liptovského Mikuláša sa prisťahovala rodina z Prahy. Vymenili ruch veľkomesta za pokojné okresné mesto pod veľhorami

Matúša s rodinou presvedčili ceny nehnuteľností. Zo stovežatej Prahy sa do mesta medzi horami presťahovali pred narodením svojho prvého syna Samuela Matúš Šenšel s manželkou. Bolo to akurát v období pandémie koronavírusu, keď sa rozšírila práca na diaľku. Pri rozhodovaní ich presvedčila najmä závratná cena nehnuteľností v hlavnom meste Česka

„Voči tomu prijateľná cena v Mikuláši a zároveň bližšia dostupnosť rodiny, menej ruchu a príroda na dosah boli teda rozhodujúce. 𝐋𝐢𝐩𝐭𝐨𝐯𝐬𝐤𝐲́ 𝐌𝐢𝐤𝐮𝐥𝐚́𝐬̌ 𝐧𝐚𝐩𝐥𝐧𝐢𝐥 𝐧𝐚𝐬̌𝐞 𝐨𝐜̌𝐚𝐤𝐚́𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚. Užívame si dostupnosť služieb mesta, úradov, komerčných prevádzok, ktorých je v meste neúrekom,“ vysvetlil.

Matúš s rodinou našli v našom meste svoj domov. Radi využívajú cyklochodník, detské ihrisko na Nábreží, chodia sa prechádzať k Liptovskej Mare aj na Háj Nicovô.

„Veľmi radi zájdeme za kultúrou do kina na artfilm, do Liptovskej galérie Petra Michala Bohúňa či do Galérie Kolomana Sokola, na koncerty živej hudby a občas si doprajeme jedlo vonku. Najviac času ale trávime v našej domovskej časti Palúdzka,“ dodal.

Článok o prisťahovalcoch, ktorí sa sem presťahovali 𝐳 𝐊𝐚𝐥𝐢𝐟𝐨𝐫𝐧𝐢𝐞, 𝐳 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐲 𝐜̌𝐢 𝐳 𝐁𝐫𝐚𝐭𝐢𝐬𝐥𝐚𝐯𝐲, nájdete v najnovšom vydaní mesačníka Mikuláš. Dozviete sa, čím im naše mesto učarovalo a prečo vymenili ruch veľkomesta za pokoj a krásnu prírodu.

https://www.mikulas.sk/files/noviny/08-24.pdf

#mestoprevsetkych#mestomedzihorami#zalubenidomikulasa

Podobné príspevky