Foto: Mesto Žilina

Žilina má za sebou ďalší úspešný ročník súťaže Do práce na bicykli. Projekt absolvovalo 311 tímov s 1121 súťažiacimi

Mesto Žilina obsadilo v obľúbenej súťaži popredné priečky v štyroch kategóriách. Spomedzi konkurencie slovenských miest sa môže hrdiť druhým miestom v počte tímov i súťažiacich. O stupeň nižšie sa Žilina umiestnila v počte najazdených kilometrov a ušetrených kilogramov oxidu uhličitého. Radnica verí, že za týmito úspechmi je nielen záujem obyvateľov o ekologickejšie a zdravšie formy dopravy, ale aj zlepšujúca sa cyklistická infraštruktúra v meste a jeho okolí.

Projekt Do práce na bicykli absolvovalo tento rok 311 tímov s 1 121 súťažiacimi Žilinčanmi, ktorí najazdili takmer 104-tisíc kilometrov a ušetrili približne 26-tisíc kilogramov oxidu uhličitého. „Ďalší ročník súťaže Do práce na bicykli máme úspešne za sebou a naše mesto sa opäť môže pochváliť výbornými výsledkami. Teší ma, že alternatívne spôsoby dopravy, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu, majú stále viac priaznivcov aj medzi Žilinčanmi. Samozrejme, prospech pre zdravie z pravidelnej jazdy na bicykli je príjemným bonusom. Ďakujem všetkým obyvateľom za účasť v kampani a už teraz sa teším na ďalší ročník,“ vyjadril sa primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Všetky bližšie výsledky v rámci mesta Žilina budú už tradične odprezentované počas Európskeho týždňa mobility, ktorý je naplánovaný na september. Vo vyhodnotení spoznáme najúspešnejšie tímy i jednotlivcov. Tohto ročníka súťaže Do práce na bicykli sa zúčastnilo 96 slovenských samospráv a registrovalo sa 14 774 súťažiacich. Spolu sa im podarilo odbicyklovať viac ako 1,7 milióna kilometrov a ušetriť takmer 430-tisíc kilogramov CO2.

Hlavnými cieľmi obľúbenej súťaže Do práce na bicykli je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách a vyzvať samosprávy na Slovensku k vytváraniu kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy v meste. Okrem toho chce kampaň motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať ich, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Podobné príspevky