Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline prijala počas predĺženého víkendu až 233 prípadov

Letné prázdniny a zvyšujúce sa teploty, žiaľ, aj tento rok prinášajú väčší počet úrazov a rôznych zdravotných komplikácií. Personál urgentného príjmu sa nezastavil ani počas letného predĺženého víkendu a pomocnú ruku podal denne desiatkam pacientov.

Prevládajú pády z bicyklov a kolobežiek, pády z rebríkov a striech, poranenia i popáleniny končatín či úrazy na motorkách. Urgentná ambulancia úrazovej chirurgie pomáhala počas predĺženého víkendu v 233 prípadoch.

Medzi ďalšie ťažkosti, pre ktoré pacienti vyhľadajú pomoc, patria aj rôzne internistické diagnózy ako vysoký krvný tlak, bolesť na hrudníku, dyspeptické ťažkosti a krvácania či kolapsy z tepla.

Počas horúčav, ktorým v týchto dňoch čelíme, treba dbať na pravidelný príjem tekutín a ochranu pred priamym slnkom. Výrazne tak znížime riziko zdravotných komplikácií. Ideálny je príjem minimálne 2 litrov tekutín počas dňa, pri zvýšenej fyzickej aktivite viac ako dva litre.

Nemocnica ubezpečuje, že tím žilinských zdravotníkov i nezdravotníkov je v plnom nasadení pripravený pomôcť, a to za každých okolností, avšak veľmi dôležité je myslieť na opatrnosť a prevenciu. Buďte opatrní na seba i blízkych, aby lekársku pomoc v najideálnejšom prípade nepotreboval vôbec nikto.

Personálu urgentného príjmu, pohotovostí i celej nemocnici ďakuje vedenie menocnice za nasadenie a starostlivosť aj počas náročného letného obdobia.

Podobné príspevky