Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Nemocnica v Žiline prišla o skúsené zdravotné sestry. Po dlhých odpracovaných rokoch odchádzajú do dôchodku

Na oddeleniach urológie a pediatrie odslúžili svoje posledné dni výborné sestry, srdečné kolegyne a výnimočné osobnosti. Po desiatkach rokoch neúnavnej práce a oddanosti žilinskej nemocnici sa rozhodli odísť do zaslúženého dôchodku.

Spoločne s kolektívom oddelení a s vedením nemocnice sa im zo srdca poďakovali za intenzívne roky strávené pri pacientoch, za pomoc, obetu i nasadenie a do ďalších rokov sme im zaželali krásne chvíle plné radosti a oddychu.

Helenka S.

Kariéru odštartovala v roku 1973 ako sestra v považskobystrickej nemocnici, krátko nato odišla do žilinskej nemocnice na oddelenie urológie. Pozícii sestry pri lôžku na jednotke intenzívnej starostlivosti bola verná obdivuhodné polstoročie.

Ako prezradil jej kolektív ❝Svoje povolanie vykonávala precízne, s láskou a obrovskou empatiou. Bola nesmierne pracovitá, ochotná, absolútne nekonfliktná a vždy pripravená pomôcť. Rozdávala úsmev, dobrú náladu a pozitívnu energiu kolegom i pacientom, ktorí si ju nevedeli vynachváliť. Za jej vytrvalosť zostáva pre oddelenie veľkým vzorom.❝

Zuzka G.

Žilinskej nemocnici zasvätila 44 rokov. Kariéru odštartovala na novorodeneckom oddelení, následne pracovala v Liečebni dlhodobo chorých a od roku 2003 pôsobila na oddelení pediatrie.

Kolektív jej venoval nasledujúce slová ❝Zuzka bola vždy ochotná pomôcť nielen malým pacientom, ale aj kolegyniam, ktorým s radosťou venovala cennú radu a podelila sa i so svojimi skúsenosťami.

Pre ľudský, ale zároveň profesionálny a empatický prístup si získala nejedného pacienta či rodiča. Svojím nadhľadom, úsmevom, priateľskou povahou a dobrosrdečnosťou sa zapísala do pamäti kolegýň, s ktorými mnohé roky pracovala.❝

Podobné príspevky