Foto: Polícia SR Orava
Foto: Polícia SR

Polícia kontrolovala zákaz predaja alkoholu mladistvým

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vykonali v uplynulých dňoch v spolupráci s Finančnou správou, Colným úradom Žilina pobočka Trstená, Inšpektorátom práce Žilina a pracovníčkami sociálnej kurately preventívno-bezpečnostnú akciu v Námestove.

Akcia bola zameraná najmä na dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov, kontrolu dodržiavania verejného poriadku, pátranie po omamných a psychotropných látkach, pátranie po hľadaných a nezvestných osobách a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti.

Počas akcie policajti skontrolovali 61 mladistvých osôb a u štyroch z nich zistili vykonanými dychovými skúškami požitie alkoholu do jedného promile.

Všetky zistené prípady budú oznámené príslušnému odboru sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a súčasne budú postúpené na obecný resp. mestský úrad v mieste trvalého bydliska mladistvého.

Akcie tohto druhu bude polícia v nepravidelných intervaloch vykonávať aj naďalej v pôsobnosti celého Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Podobné príspevky