Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

U viacerých mladých vodičov na Orave policajti testom na drogy preukázali prítomnosť zakázaných látok

Vo štvrtok (06.06.2024) v čase okolo 20.35 hod. policajná hliadka zastavila vodiča osobného motorového vozidla Honda na ceste I/59, v k.ú. mesta Tvrdošín. Pri kontrole vykonali s 21-ročným vodičom aj skríningový test na drogy, ktorý potvrdil prítomnosť návykovej látky. Policajná hliadka ho na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil, a previezli ho do nemocnice v Trstenej.

V sobotu (08.06.2024) v čase okolo 10.00 hod. v obci Leštiny, (okres Dolný Kubín) jazdil s osobným motorovým vozidlom 25-ročný vodič. Pri kontrole bol muž podrobený aj skríningovému testu na drogy, ktorý potvrdil prítomnosť návykovej látky. Policajná hliadka ho na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil, a previezli ho do nemocnice v Dolnom Kubíne.

V ten istý deň v čase okolo 14.40 hod. viedol 20-ročný vodič osobné motorové vozidlo Audi po ceste I/70 v obci Párnica, ktorý upútal pozornosť hliadky svojou nekoordinovanou jazdou. Následne bol zastavený. Počas kontroly policajti vykonali aj skríngový test na drogy, ktorý aj v tomto prípade potvrdil prítomnosť návykovej látky. Policajná hliadka ho na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil, a previezli ho do nemocnice v Dolnom Kubíne.

Ak sa následným objasňovaním zistí, že množstvo drogy v organizme bolo spôsobilé ovplyvniť schopnosti viesť motorové vozidlo tak, že bol vodič v stave vylučujúcom vedenia motorového vozidla, pôjde o trestný čin Ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podobné príspevky