Foto: Ján Blcháč

Primátor Liptovského Mikuláša poukazuje na (ne)pomoc poslancov župy pri hlasovaní o pomoci Strednej polytechnickej škole v meste

Podľa primátora Liptovského Mikuláša Jána Blcháča bola možnosť zlepšiť podmienky študentov na Stredná odborná škola polytechnická Liptovský Mikuláš, keďže ako viacerí župní poslanci mohli hlasovať o predaji bývalej administratívnej budovy, ktorá je v správe tejto školy.

Budovu chcela odkúpiť mikulášska Základná škola Pod stromom na vzdelávacie účely, preto boli pripravení tento predaj podporiť spoločne s kolegami Rudolfom Urbanovičom, Michalom Paškom, Tomášom Martausom a Erikom Gemzickým a s ďalšími členmi klubu Hlas – SD.

Zároveň však podali návrh, aby peniaze z tohto predaja vo výške takmer 300-tisíc eur išli práve do zveľadenia samotnej polytechnickej školy, ku ktorej budova doposiaľ patrí. Keďže poslaneckou väčšinou nebol podporený návrh na tristotisícovú investíciu do polytechnickej školy a neprešiel ani predaj samotnej budovy, primátor Liptovského Mikuláša verí, že tento model poslanci podporia na najbližšom zasadnutí, ktoré sa bude konať začiatkom júla.

Práve táto schéma by pomohla rozvoju našej strednej školy, ktorej zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj.

#skolusinedame

Podobné príspevky