Foto: Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

V Dolnom Kubíne v stredu 22. mája otvorili Centrum včasnej pomoci určené osobám so zdravotným znevýhodnením z celého Oravského regiónu

V rámci projektu SME SI ROVNÍ zriaďuje tieto Centrá Slovenský paralympijský výbor a Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.

Po sprevádzkovaní Centier včasnej pomoci v jednotlivých krajských mestách pribudlo centrum aj v meste Dolný Kubín. To dopĺňa sedmičku už fungujúcich centier v Žiline, Trenčíne, Kováčovej, Piešťanoch, Bratislave, Košiciach a Prešove.

Centrum otvorili za účasti štátneho tajomníka ministerstva Branislava Ondruša, predsedu SPV Jána Riapoša, kapitána Slovak Para Ice Hockey reprezentácie Martina Joppa a dalších hostí.

Hlavným cieľom projektu je zabezpečiť komplexný prístup a individuálne poradenstvo, pomoc a podporu osobám so zdravotným znevýhodnením s cieľom ich integrácie do spoločnosti, osobitne na trh práce.

Projekt Sme si rovní II. bude realizovaný do decembra 2026 na území celého Slovenska v rámci Programu Slovensko 2021 – 2027 vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu plus (ESF+) a štátneho rozpočtu so spolufinancovaním SPV ako Prijímateľa nenávratného finančného príspevku.

#dolnykubin#srdceoravy#smesirovní#spv

Foto: Ján Prílepok – primátor mesta Dolný Kubín

Podobné príspevky