Foto: Združenie miest a obcí Slovenska

Združenie miest a obcí Slovenska je šokované brutalitou útoku na predsedu vlády SR Roberta Fica v Handlovej

Združenie miest a obcí Slovenska ohromil a šokoval dnešný brutálny útok na predsedu vlády SR v Handlovej.

Združenie miest a obcí Slovenska odcudzuje dnešný barbarský útok, ktorý nás všetkých zasiahol a ohrozuje našu dôveru v bezpečnosť a stabilitu našej spoločnosti. Je hrozné, že situácia v spoločnosti je v takom stave, ktorej výsledkom je ľudský čin – brutáílny útok na tretieho najvyššieho ústavného činiteľa SR.

Je našou povinnosťou ako volených predstaviteľov reagovať múdrosťou a zodpovednosťou a zabezpečiť, aby bola zachovaná verejná bezpečnosť a pokoj a aby sa takéto tragédie neopakovali. Tento incident nás núti k tomu, aby sme sa zamysleli nad stavom spoločnosti a nad tým, akým smerom sa uberá. Je to výzva nielen pre našu políciu a bezpečnostné zložky, ale aj pre nás ako spoločenstvo, aby sme sa zjednotili v boji proti agresii a nenávisti.

Predsedovi vlády prajeme veľa síl a uzdravenie a žiadame všetkých kompetentných predstaviteľov, aby svoje konanie a správanie prispôsobili tomu, aby sa kríza v spoločnosti neprehlbovala. Základom demokracie je úcta a rešpekt človeka k človeku, ako aj k demokraticky zvoleným politikom, bez ohľadu na ich politický názor. A nie je možné, aby bolo z titulu názoru voleného politika ohrozené jeho zdravie a život.

Jozef Božik, predseda ZMOS

Zverejnené 15.5.2024 -MP-

Podobné príspevky