Zásobník na kyslík v žilinskej nemocnici. Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina
Zásobník na kyslík v žilinskej nemocnici. Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Nemocnica v Žiline je od sobotného rána bez dodávky elektrickej energie, dôležité systémy dodávky kyslíka sú bez obmedzenia

V žilinskej nemocnici nepôjde v sobotu 9. marca 2024 v čase od 7.30 do 15.30 hod. elektrická energia. Obmedzenie sa týka všetkých budov nemocnice, budovy NTS, bufetov, predajní a stánkov, ktoré sa nachádzajú v areáli.

Dôvodom prerušenia dodávky je výmena merania elektrickej energie na vysokom napätí. Prerušenie bude realizované diaľkovo spoločnosťou Stredoslovenská distribučná, a. s. V uvedenom čase bude možná obmedzená dodávka medicinálneho vzduchu, dodávka kyslíka bude bez obmedzenia.

Dodávku elektrickej energie budeme v nemocnici zabezpečovať prostredníctvom motorgenerátorov , ktoré budú počas dňa nahrádzať verejnú sieť.

Nemocničné záložné zdroje budú slúžiť v rozsahu, pokiaľ by zlyhali náhradné zdroje tak, ako keď je výpadok verejnej siete. Všetky zálohované okruhy napojené na motorgenerátor budú funkčné (JIS, operačné sály a podobne).

Skiaskopická stena, CT, angiograf a Yzio nesmú byť počas odstávky a výroby elektrickej energie motorgenerátorom v prevádzke. Pri neodkladných snímkach sa budú môcť využívať pojazdné RTG zariadenia aj priamo na oddelení.

Nemocnica sa ospravedlňuje za plánované obmedzenia.

Podobné príspevky