Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline sa stretol s vodičom proti ktorému polícia viedla minulý týždeň zásah v centre Žiliny

Dnes sa riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline stretol s vodičom, voči ktorému bol minulý štvrtok vykonaný služobný zákrok, po tom, ako polícia v Žiline prijala na linku 158 oznámenie o dopravnej nehode, z ktorej mal vodič ujsť.

Krajský riaditeľ sa na stretnutí osobne presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne.

Ako sme už včera informovali, zvyčajne ide o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog. Prípadne o páchateľov trestnej činnosti, ktorí unikajú z miesta činu, na kradnutom vozidle, majú pri sebe omamné a psychotropné látky alebo zbrane v nelegálnej držbe.

Tento prípad na šťastie taký nebol a nešlo o vodiča, ktorý by s unikajúcim vozidlom pod vplyvom návykových látok v čase dopravnej špičky niekoho mohol ohroziť (napríklad pri úteku z miesta činu v strese bezohľadnou jazdou zraziť na priechode pre chodcov dieťa cestou z krúžku).

Rozhovor bol veľmi konštruktívny a v pokojnej atmosfére. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vodiča ubezpečil, že celý postup preveruje kontrola, ktorú nariadil.

V prípade zistenia pochybenia zo strany policajtov samozrejme vyvodí následky a prisľúbil, že je pripravený sa mu verejne, aj za prítomnosti médií ospravedlniť.

Podobné príspevky