Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

V nedeľu 11. februára prenasledovali policajti ozbrojeného vodiča na odcudzenom vozidle do obce Fačkov

Dňa 11.02.2024 v neskorých večerných hodinách bol v obci Fačkov, okr. Žilina zadržaný 29 ročný muž, ktorý viedol odcudzené osobné motorové vozidlo zn. Volkswagen Golf.

Pohotovostná motorizovaná jednotka KR PZ v Trenčíne 🚓prenasledovala predmetné vozidlo z obce Zliechov, okr. Ilava až do obce Fačkov, pričom sa ho snažila za pomoci výstražného rozhlasového znamenia počas celej cesty zastaviť. Vodič na znamenia nereagoval a pokračoval v bezohľadnej jazde.

Vozidlo následne prudko zastavilo, pričom došlo ku stretu so služobným vozidlom. Vodič sa dal na útek, počas ktorého sa snažil zbaviť vecí, ktoré mal pri sebe. Osoba však bola v krátkom čase zadržaná. Počas bezpečnostnej prehliadky bola u muža nájdená aj krátka strelná zbraň.

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva v Žiline po predchádzajúcom súhlase službukonajúceho prokurátora vykonala prehliadku iných priestorov /motorového vozidla/ a zadokumentovala všetky zaistené veci.

V súvislosti s uvedenou vecou vedieme konanie pre trestný čin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a marenie výkonu úradného rozhodnutia.

Vzhľadom na vykonávanie procesných úkonov, nie je nateraz možné poskytnúť viac informácií.

Podobné príspevky