FOTO: TASR/M. Baumann, Facebook/Tomáš Hellebrandt

Žilinská nemocnica podala trestné oznámenie na poslanca Národnej rady Slovenskej republiky

Tomáš Hellebrandt (Progresívne Slovensko) neinformoval personál nemocnice v Žiline, že má infekčnú chorobu. Poslanec Hellebrandt sa medzičasom na tlačovej konferencii strany Progresívne Slovensko vzdal mandátu poslanca NRSR.

Exposlanec argumentuje, že vďaka liečbe bol neinfekčný, nepovažoval to teda za potrebné. Nemocnica sa rozhodla podať naňho trestné oznámenie. O tomto kroku pritom vedel premiér Robert Fico skôr ako Hellebrandt. Progresívne Slovensko hovorí o zneužívaní moci, Smer zas o „chodbových rečiach“

Až dva roky väzenia hrozia človeku, ktorý nedbanlivosťou spôsobí ohrozenie druhých infekčnou chorobou, píše sa v aktuálne platnom trestnom kódexe.

Práve takáto sadzba môže hroziť dnes už bývalému poslancovi Tomášovi Hellebrandtovi z Progresívneho Slovenska. Ten pred dôležitou operáciou doktorom zatajil svoju chorobu. Nemocnica naňho z tohto dôvodu podala trestné oznámenie.

S touto informáciou vyrukoval v stredu večer premiér Robert Fico na svojom facebookovom profile. Krátko nato sa objavila aj v médiách. Michal Šimečka z Progresévneho Slovenska na tlačovej besede dnes žiadal vysvetlenie, prečo je možné, že premiér Fico disponuje informáciami o zdravotnom stave osoby, ktorá bola hospitalizovaná v zdravotníckom zariadení. Poslanec Hellebrandt sa na tlačovej konferencii strany Progresívne Slovensko vzdal mandátu poslanca NRSR.

Podobné príspevky