Ilustračná fotka. Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

V rukách policajtov skončila 51-ročná starostka obce Lodno pre alkohol za volantom, starostke súd v rýchlom konaní vymeral pokutu 2000 eur a 30 mesiacov bez vodičáka

Na linku 158 policajti v sobotu 3. februára v poobedných hodinách prijali oznámenie, že v smere od obce Lodno, okres Kysucké Nové Mesto jazdí vodička s vozidlom Škoda zo strany na stranu.

Policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto po vozidle začala pátrať. Vozidlo bolo spozorované odstavené na miestnej komunikácii v obci Lodno, pri ktorom sa nachádzala aj vodička.

Následne bola policajnou hliadkou vodička vozidla Škoda kontrolovaná a podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,14 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,38 promile.

Po vykonaní potrebných úkonov poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 51-ročnú ženu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spracoval podnet na návrh na podanie obžaloby na obvinenú ženu.

Okresný súd Žilina jej za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložil peňažný trest 2000 eur a zákaz činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá na 30 mesiacov. Starostka na základ eodsudzujúceho rozsudku príde o svoju funkciu. Vykonávala ju od decembra 2022 a tak po vyše roku príde o možnosť viesť obec Lodno.

Podobné príspevky