Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

V Liptovskom Mikuláši umiestnili na budovu mestského úradu 88 solárnych panelov

Energeticky efektívna budova Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši patrí medzi najekologickejšie na Slovensku a stále na nej pribúdajú prvky, ktoré ju robia energeticky nenáročnou.

Po rozsiahlej rekonštrukcii v roku 2017, ktorou sa medzi samosprávami stala vzorovou v oblasti zníženia energetickej náročnosti, získalo vedenie nášho mesta peniaze na ďalší zelený projekt. Na strechu úradu sme ešte v jeseni nainštalovali 88 solárnych panelov.

💬„Znížia sa nám platby za energiu, počítame, že pri maximálnom využití inštalovaného výkonu by sme vďaka novým panelom mohli ušetriť 20 až 30 percent nákladov na elektrinu.

Takto ušetrené zelené zdroje vieme opätovne využiť na ďalšie energeticky efektívne nízkouhlíkové hospodárstvo. Aj takýmto spôsobom napĺňame naše predstavy o čistejšej energii a ekológii,“ skonštatoval primátor Ján Blcháč.

🌿Na projekt inštalácie fotovoltického zariadenia získalo mesto z eurofondov 81-tisíc eur. Panely sú schopné vyrobiť za rok 40 MWh elektriny. Zariadenie sa pripája na batériové zásobníky za účelom uskladnenia nevyužitej energie.

Podobné príspevky