Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica vo Vychylovke

Skanzen vo Vychylovke predstaví zvyky od adventu do Troch kráľov

Pre verejnosť bude múzeum otvorené od 10.00 do 15.00 h.

Nová Bystrica 10. decembra (TASR) – Zvyky a obyčaje na Kysuciach od adventu do Troch kráľov, ale aj vianočnú výstavu a obchôdzky Mikuláša a Lucie ponúkne v nedeľu Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke v rámci podujatia Advent na dedine. Informovala o tom Miroslava Jančulová z Múzea kysuckej dediny v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ZŠK).

„Návštevníci si môžu pozrieť v celom areáli skanzenu vianočnú výstavu Ľudové Vianoce na dedine. V interiéroch dreveníc budú nainštalované scény zo života našich predkov, pripomínajúce zvyky a obyčaje od adventu cez Vianoce až po sviatok Troch kráľov. Návštevníci budú môcť ochutnať vilijovú polievku, vianočnú kapustnicu, pečené oplátky alebo hriatô. Aj tento rok do skanzenu zavíta Mikuláš, čert a anjel, ktorí budú odmeňovať všetky deti malou sladkosťou,“ uviedla Jančulová.

Ako dodala, nezabudli ani na remeselníkov, drevený betlehem a vianočné folklórne vystúpenie v podaní folklórnych súborov a skupín Fľajšovan, Fľajšovanček, Veľká Magurka a Malá Magurka. Pre verejnosť bude múzeum otvorené od 10.00 do 15.00 h.

Podobné príspevky