Ján Ovšianik. Foto: MFK Vranov - oficiálna stránka

Zomrel 39-ročný bývalý futbalista Ján Ovšianik. Hral aj za Ružomberok.

Slávnu značku 1. FC Košice ratoval, keď sa potápala. Odchovanec Vranova nad Topľou hrával aj za Ružomberok a viaceré kluby na východe Slovenska.

Futbalové Slovensko zasiahla cez víkend smutná správa. Skonal bývalý hráč, ktorý v minulosti pôsobil aj v najvyššej súťaži. Mal len 39 rokov. 

Ján Ovšianik bol od leta 1999 súčasťou 1. FC Košice, kde zažil aj neslávne známu éru talianskeho majiteľa Gianniho Boriera. Predtým úspešný klub, ovenčený účasťou v skupinovej fáze Ligy majstrov, v tom čase pripomínal potápajúcu sa loď. 

V roku 2002 odišiel do Ružomberka, následne hrával za viaceré východoslovenské kluby – Spišskú Novú Ves, Humenné, Vranov nad Topľou, Zámutov či Vyšný Žipov. 

O jeho úmrtí informoval vranovský klub na facebooku. Podľa informácie, ktorú priniesol Sportnet, ho 30. novembra hospitalizovali v tamojšej nemocnici, diagnostikovaný mu bol zápal žalúdka i pankreasu. 

Ovšianikova smrť otriasla futbalovou komunitou na východe Slovenska, smútok nad stratou mladého človeka vyjadrili predstavitelia mnohých klubov, bývalí aj súčasní hráči. 

Posledná rozlúčka s Jánom Ovšianikom sa uskutoční v utorok 5. decembra o 14.00 hod. v Dome smútku vo Vranove nad Topľou.

Ján Ovšianik počas hráčskej kariéry. Zdroj: Korzár (archív)

Podobné príspevky