V Ružomberku členovia okrskových volebných komisií zložili sľub do rúk primátora mesta Ľubomíra Kubáňa pre parlamentné voľby 2023

Sľubom do rúk ružomberského primátora Ľubomíra Kubáňa začali dnes 6. septembra svoju činnosť okrskové volebné komisie v Ružomberku pre voľby do Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Ich členovia si na dnešnom prvom zasadnutí v ružomberskom Kultúrnom dome A. Hlinku zároveň vyžrebovali svojich predsedov a podpredsedov.

🗣️“Na vašich pleciach je povinnosť zabezpečiť to, aby tento proces voľby prebiehal zákonne a legitímne. Pri výkone vašej funkcie vo volebných komisiách, napriek tomu, že v nich mnohí zastupujte konkrétne politické strany a hnutia, vám prajem, aby ste ju vykonávali svedomito, nestranne a v súlade s Ústavou Slovenskej republiky i platnými zákonmi,” povedal v príhovore k členom komisií Ľubomír Kubáň – primátor mesta Ružomberok.

Predčasné parlamentné voľby sa na celom území Slovenska uskutočnia v sobotu 30. septembra, volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 22.00 hod. V Ružomberku budú môcť občania starší ako 18 rokov uplatniť svoje právo voliť v 24 volebných okrskoch a v rovnakom počte volebných miestností. V predčasných parlamentných voľbách si budeme vyberať z 24 registrovaných politických strán a hnutí a jednej koalície. O dôveru voličov sa uchádza celkom 2 722 kandidátiek a kandidátov do NR SR.

Informácie k voľbám do NR SR sú uverejnené na webovom sídle ministerstva vnútra aj na stránke mesta.

Podobné príspevky